اولین حادثه چهارشنبه‌سوری در تهران (۵ بهمن ۱۴۰۳) تاکید رئیس جمعیت هلال احمر کشور به استفاده از ظرفیت‌های غیردولتی و مردمی دبیرکل جمعیت هلال احمر: تدین عملی، ساده‌زیستی و پاک‌دستی، شروط اصلی مدیریت در هلال احمر است همایش مدیران ستادی و عامل استان‌های جمعیت هلال احمر در مشهد برگزار شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (جمعه، ۵ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم آلودگی شهر‌های بزرگ و صنعتی تا یکشنبه ورود سامانه بارشی به کشور طی فردا (۶ بهمن ۱۴۰۳) + ویدئو راه‌اندازی قطار تندروی تهران_مشهد در دهه فجر ۱۴۰۳ طرح‌های راه و شهرسازی خراسان رضوی نیازمند ۸۰ همت اعتبار است برخورد سمند و پارس در قوچان خراسان رضوی ۹ نفر را راهی بیمارستان کرد (۴ بهمن ۱۴۰۳) زنان بیشتر از مردان در معرض ابتلا به سرطان تیروئید هستند رهایی ۲ تبعه عراقی ربوده شده در اهواز (۴ بهمن ۱۴۰۳) ساخت و ساز‌های بی کیفیت و مسئولیت کیفری! | چه کسی باید پاسخگوی خسارت در ساخت و ساز‌ها باشد؟ جراحی تومور مغزی از طریق چشم برای اولین بار در دنیا ۲ تا ۳ میلیون نفر در ایران درگیر بیماری‌های نادر هستند درباره سرطان پروستات شایع‌ترین و مرگ‌بار‌ترین سرطان در بین مردان | غده‌ای خارج از مدار سلامت وزارت آموزش‌وپرورش: تشکیل سازمان خدمات رفاهی فرهنگیان در حال بررسی است چگونگی حذف تأثیر معدل در پایه دهم به شورای عالی آموزش و پرورش واگذار شد حناچی: محله «بستکی» دبی را معماران هرمزگانی ساخته‌اند ثبت تصویر یک قلاده پلنگ در پارک ملی کرمان + فیلم هم‌اکنون هیچ مددجویی پشت نوبت دریافت جهیزیه از کمیته امام‌خمینی (ره) خراسان رضوی نیست غریب‌آبادی: جمهوری اسلامی ایران دستاوردهای خود را در شورای حقوق بشر سازمان ملل ارائه خواهد کرد نوشیدنی‌های شیرین، ناسالم‌ترین خوراکی‌ها هستند خسارت دو میلیاردی درپی آتش‌زدن بنای تاریخی در گیلان | خاطی با وثیقه فعلاً آزاد شد با فواید و مضرات سیاه‌دانه آشنا شوید هشدار درخصوص محتویات دارو‌های کاهش وزن کشف بیش از ۲ هزار قلم محصولات آرایشی و بهداشتی قاچاق در نیشابور کدام دارو‌ها مشمول افزایش قیمت شدند؟ کشف بیش از ۲۹ هزار لیتر سوخت قاچاق در مرز‌های خراسان رضوی ۱۲۰ هزار بیمار «ام‌اس» در کشور وجود دارد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۴ بهمن ۱۴۰۳) | هوای مشهد گرم می‌شود
سرخط خبرها

رتبه‌بندی ترمیم حقوق بود | معلمان به دنبال همسان سازی حقوق‌ها

  • کد خبر: ۹۳۰۴۰
  • ۰۱ دی ۱۴۰۰ - ۱۲:۵۷
  • ۲
رتبه‌بندی ترمیم حقوق بود | معلمان به دنبال همسان سازی حقوق‌ها
اگرچه که عنوان می‌شود با قانون رتبه بندی جایگاه اجتماعی معلمان ارتقا پیدا خواهد کرد، اما آنچه که مشاهده می‌شود، صرفا افزایش حقوق و ترمیم درپرداخت‌ها بوده است و نه لزوما رتبه بندی.

به گزارش شهرآرانیوز، نزدیک ده سال از موضوع رتبه بندی معلمان درپی تصویب سند تحول بنیادین آموزش و پرورش که در آن به  ارتقا جایگاه اجتماعی و منزلت فرهنگیان نیز توجه شده است، می‌گذرد.

اگرچه که در دولت قبلی بحث های زیادی پیرامون این طرح مطرح شد اما سرانجام این لایحه در دولت جدید با کش و قوس هایی به تصویب رسید.

رتبه بندی فرهنگیان در طی هفته گذشته با نهایی شدن ۸ ماده، نهایی و تصویب شد، البته که حدود یک ماه قبل ۳ ماده از این لایحه در مجلس به تصویب رسید، اما به دلیل برخی اختلاف نظرهای دولت و مجلس در مورد بار مالی رتبه بندی معلمان، لایحه به کمیسیون آموزش بازگشت.

مهرداد ویس کرمی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در رابطه با طولانی شدن لایحه رتبه بندی معلمان گفت: لایحه رتبه بندی برای رفع برخی از ابهامات به کمیسیون ارجاع شده بود که با انجام اصلاحاتی بارگذاری شده است علاوه بر این موضوع تامین بودجه و توافق بر سر آن نیز از علل دیگر تطویل در تصویب آن شده است.

وی ادامه داد: آن بودجه‌ای که ابتدا برای این طرح در نظر گرفته شده بود ۲۵ هزار میلیارد بود که تامین این بودجه نه برای دولت قبلی و نه حتی دولت فعلی امکان پذیر نیست، از این رو با انجام اصلاحاتی بر سر نیمی از این بودجه توافق حاصل شده و بر اساس این میزان بودجه این لایحه تصویب شده است.

از سوی دیگر بحثی که در ابتدا مطرح بود همسان سازی حقوق فرهنگیان با اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها بود از این رو اعلام شد که در طرح رتبه‌بندی معلمان و پرداخت حقوق به میزان ۸۰ درصد دریافتی اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها برسد. اما از همان ابتدا روشن بود که این چنین اقداماتی نیازمند بودجه وسیع است و سخن گفتن از آن خیلی به واقعیت نزدیک نیست، اگر چه خود فرهنگیان نیز به دنبال تساوی نبوده و آنچه که درخواست داشتند عدالت در پرداخت‌ها بود، اما به راستی کدام یک از این دو انجام خواهد گرفت؟

اگرچه که عده‌ای معتقدند با رتبه بندی هیچ یک از اهداف محقق نشده است و این افزایش حقوق نه کمکی به تساوی و همسان سازی کرده است و نه حتی عدالت در پرداخت‌ها را در بر داشته است.

از این رو در رتبه بندی که سر و صدای زیادی نیز به پا کرده شان معلمان آنچنان که باید رعایت نشده و آنچنان تغییر وضعیتی صورت نگرفته است از این رو خیلی از افراد معتقدند رتبه بندی انجام نگرفته است، اگرچه که تلاش مجلس بر این بوده است که تغییر جایگاه و معیشتی بدین واسطه برای فرهنگیان حاصل شود.

در رتبه بندی آنچنان که باید شان فرهنگیان رعایت نشده است

احمد حسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد آخرین وضعیت رتبه بندی معلمان گفت: اعتقاد نداریم که در لایحه رتبه بندی موجود شان معلمان به طور کامل رعایت و حفظ شده است.

فلاحی ادامه داد: علت طولانی شدن تصویب این لایحه چالش‌هایی بود که در مواردی به وجود آمد و این طرح برای انجام برخی اصلاحات به کمیسیون آمد و عمده دلیل دیگر طولانی شدن آن چانه زنی‌ها و مسائل مربوط به تامین بودجه مناسب با آن بود.

وی گفت: در دولت قبلی برای تحقق این لایحه ۵ هزار و ۲۰۰ میلیارد تومان اختصاص داده شده بود و این در حالی است که دولت جدید با وجود بدهی‌های بر جای مانده میلیاردی دولت قبلی این بودجه به ۱۲ و نیم هزار میلیارد افزایش یافت تا کار رتبه بندی را از نیمه دوم سال یعنی ۳۱ شهریور ماه ۱۴۰۰ برای فرهنگیان لحاظ کنیم.

این نماینده مجلس گفت: با توجه به مشکلات بودجه‌ای با همین میزان بودجه باید این طرح را به سرانجام برسانیم و امیدواریم این طرح تا پایان سال اجرایی شود.

نماینده مردم همدان گفت: همین لایحه موجود را اگر بتوانیم تصویب و اجرایی کنیم و اگر اجازه داده شود که این طرح آرام آرام در جهت تحقق اهداف پیش برود به نتایج خوبی خواهیم رسید.

در نهایت اینکه اگرچه که فرهنگیان از لایحه موجود رضایت چندانی ندارند و معتقدند که تغییر شگرفی با انجام این قانون در موقعیت و جایگاه آن‌ها حاصل نشده است، اما اجرای گام به گام آن شاید بتواند در وضعیت موجود ان‌ها تغییراتی حاصل نماید.

اگرچه که بنا به گفته صاحبنظران رتبه بندی فرآیندی است که منجر به ارتقای کیفیت در آموزش و پرورش می‌شود و هدف مستقیم آن افزایش حقوق نیست، اما منجر به افزایش حقوق فرهنگیان نیز می‌شود با این نگاه آنچه مورد نظر بوده است صرفا افزایش حقوق و ترمیم در پرداخت‌ها بوده است و نه لزوما رتبه بندی چرا که خود افرادی که در روند تصویب این قانون نیز سهم داشته اند معتقد بوده اند که با این قانون شان و جایگاه معلمان انچنان که باید تامین نشده و در نظر گرفته نشده است.

منبع: میزان
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
معلم
Iran (Islamic Republic of)
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۱
0
0
فعلا در حد حرف باقی مونده
احمد
Netherlands
۱۳:۱۲ - ۱۴۰۰/۱۰/۰۲
0
0
تفاوت دریافتی حقوق معلمان یک تدبیر بسیار اشتباهی برای همه دانش اموزان دارد.وقتی یک معلم به نسبت دیگرمعلمها کمترحقوق دریافت کنه کاملامشخصه که دل به کارنمیده وپیش خودش میگه من به اندازه پولیکه میگیرم درس میدم.کیفیت اموزش پایین میاد.این کسیکه این قانون رو گذاشته یاپیشنهادکرده نشانگر کمبود توان ذهنی وکارکرد عقل وشعورونداشتن مغز داره.متاسفم برای فرهنگیان ایران که دارن مثل یک کالای خوب وخراب روی کارشون وشخصیتشون ارزش گذاری میکنن.جای تاسف داره.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->